сряда, 23 април 2014 г.

Week 17: Spring Views II


Lucky 7's in 2014  
Tuesday This season's favourite meal 




Lamb Oddments with rice


       По традиция за Великден и Гергьовден на трапезата трябва да има агнешко месо.
       Но тъй като моят съпруг не обича агнешко. аз не готвя това. 
      Моята свекърва винаги приготвяше печено агнешко бутче,  агнешка дроб сърма и ни канеше на гости за Великден. На Гергьовден пък винаги бяхме при моите родители, където също имаше агнешко.
       Обичам агнeшко месо- и печено, и със спанак, и агнешка дроб сърма. Затова ги ям навън - в заведения, където знам, че готвят много вкусно.
 ***    
Traditionally, Easter and St. George / May 6 / on the table must have a lamb meat.
But since my husband doesn't like lamb meat, I don't cook it.
I love lamb meat - and roast in the oven, or with spinach, or lamb
oddments with rice . 
So I eat in places where I know there cooked delicious dishes.

1 коментар: