Моята снимка
Sofia, Bulgaria; Just a woman in a Man's Man's World... Wife, mother of a 20+year-old boy -a young philosopher. Make cards sometimes and I was a proud DT member of IKEsWORLD CHALLENGES.

вторник, 19 юни 2018 г.

June in pictures

      Здравейте!
     #108-то предизвикателство приключи, победителите са ясни, така че вече спокойно мога да покажа прекрасното платно-подарък от Тони-Точица. Снимах го заедно с един букет, който също получих като подарък, но от една възрастна дама.
    Тони ме изненада приятно, не само със своето произведение, а също с непредвидената среща-засада (!) и с това, че видях цялото семейство накуп! Децата толкова са пораснали! Всички бяха облечени в красиви, празнични дрехи. Отиваха на тържество!
      На гърба на платното има много хубави пожелания. Всичко това ме зарежда с положителна енергия и ме кара да се усмихвам всеки път, когато погледна тази красота. Писах на Тони, че за сега платното стои закачено в кухнята, защото там прекарвам голяма част от времето, когато съм у дома и така мога да му се радвам повече.

 По-хубави и качeствени снимки тук:
Мини платно - мечта

 ***
Календар с детски рисунки. 
За месец юни имаме този прекрасен ангел, който вярвам
наистина ни пази:

***
Книгата, която прочетох:
Blood is Thicker Than Water
        С книгата си „Кръвта е по-гъста от водата" двамата френски автори ни връщат отново към годините на Втората световна война, за да ни разкрият една непозната за нас страна от живота и дейността на участниците във френската Съпротива. Шест души, различни по характер и политически убеждения, но обединени от омразата към окупатора, дават живота си за Франция. В тази колкото проста, толкова и патетична история няма сражения, нито бомбардировки.

      Това е само история за съдбата на шестима от многото, които умират за една свещена кауза. Но тази саможертва става тихомълком, простичко, без излишни думи и без излишен патос. Това ни кара да обикнем героите, станали ни скъпи с техните съвсем човешки преживявания, дори с техния страх пред смъртта, но и с почти несъзнателния кураж пред палачите от Гестапо. Това е книга против войната, чудовището, което отнема на майката единствения син, на децата — любимия баща, на жената — приятеля и съпруга. Книга против душевната мизерия, подлостта и предателството.
Радиотеатър:

" Всеки важен период в живота е свързан с някаква песен." - пише в книгата.
Коя е вашата песен може да ни покажете
като участвате в Ike's challenge #109
Вдъхновено от песен
***
Покажете Вашите творения  -
наградата е страхотна и както винаги има безплатно изображение:
***
И една картичка, която специално направих и изпратих на Петя.
Изображението е на Bugaboo - Catch The Bug Challenge
С нея ще участвам тук -

Няма коментари:

Публикуване на коментар